Френски гратен
необходими продукти:
150 г картофи
150 г пармезан
500 мл сметана
1 скилидка чесън
щипка индийско орехче
2 с.л. масло
сол
черен пипер
начин на приготвяне:
1 Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета.
2 Сложете сметаната в тенджера на котлона и след като заври, поръсете със сол, черен пипер и индийско орехче. Охладете и сложете в соса минатия през преса чесън.
3 Намажете с масло форма за печене. Сложете картофите на пластове, като поливате всеки пласт със сметановия сос. Печете в загрята до 150°C фурна 40 мин. След това поръсете с пармезана, увеличете температурата до 200°C и печете още 5 мин до златисто. По желание сложете домати на шайби и маслини на шайби.
за още практични съвети, полезна информация и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар