Необходими продукти:
1 кг картофи
400 г броколи
300 г гъби
300 г сирене
200 г кашкавал
1/2 ч.л. черен пипер
4 с.л. масло
сол
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, обелват и нарязват на полумесеци или кубчета. Сваряват се в подсолена вода до омекване.
Докато картофите се варят, в тенджера се сипва вода, добавя се сол и щом кипне, в нея се пускат за 4 минути розичките броколи. Щом поомекнат, броколите се изваждат с решетъчна лъжица и се потапят в леденостудена вода, за да запазят свежия си зелен цвят.
В друга малка тенджерка за 10 минути се варят гъбите, разполовени на две. След това се изваждат с решетъчна лъжица.
В тавичка се поставят сварените картофи, сварените гъби, бланшираните броколи, натрошеното сирене, маслото и подправките. Ястието се поръсва обилно с настърган кашкавал и се запича за 15 минути в силна фурна. Сервира се горещо.
Коментари (0)
Вашият коментар