Необходими продукти:
4 пилешки филета, 100 г филе или някакъв колбас, 100 г кашкавал, 4 триъгълничета топено сирене, 2-3 кисели краставички, 100 г сусам, 100 г брашно, 1/2 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Измиваме и подсушаваме месото с домакинска хартия. Правим прорез с остър нож във всяко филе в дълбочина, като внимаваме да не пробием външните стени ( и да стане това, не е толкова фатално).
2. Осоляваме и поръсваме с черен пипер вътрешността на филетата. Нарязваме на тънки филийки филето, кашкавала и краставичките.
3. Правим “сандвич” от едно парче филе и две парчета кашкавал и го напъхваме в джобчето. Слагаме вътре и топеното сирене и краставичките.
4. Смесваме брашното, сусама и куркумата. Намазваме всеки джоб с четка с олио и овалваме в брашнената смес. В загрято олио изпържваме джобчетата, като често ги обръщаме. Пържим до златист цвят. Гарнираме по избор - аз направих гъбен сос и идеално пасна с филето.
Кой готви
Елза Стоянова от Видин изпраща лесна рецепта с пилешко, топено сирене и кисели краставички.
Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Коментари (0)
Вашият коментар