Такос с авокадо и скариди
необходими продукти:
500 г белени скариди
1/4 ч.ч. мариновани люти чушки на ситно
1 ч.ч. домат на кубчета
1? ч.ч. царевица
2 авокадо на кубчета
1/2 ч.ч. кориандър на ситно
сокът на 1/2 лайм
1 ч.ч. зеле на тънко
1 ч.ч. спанак на тънко
1? с.л. зехтин
тортила за сервиране
сол
черен пипер
начин на приготвяне:
1 Пюрирайте лютите чушки в блендера. Прибавете 1 с.л. вода, ако е необходимо. Добавете пикантното пюре към скаридите. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте внимателно и оставете настрани.
2 Смесете доматите, царевицата, авокадоо, кориандъра и сока от лайм. Овкусете богато със сол и черен пипер и разбъркайте.
3 Комбинирайте отделно зелето и спанака.
4 В голям тиган загрейте зехтина на средно висока температура. Сложете скариците и сотирайте всяка страна по 1-2 мин. След като изстинат, ги нарежете на едро и прехвърлете в купата при сместа с доматите и царевицата. Разбъркайте внимателно. Напълнете тортилите и сервирайте с микстурата от спанак и зеле.
Пикантен коктейл от скариди
необходими продукти:
1 ч.ч. майонеза
2 с.л. сладък чили сос
1 с.л. доматен сос или кетбуп
сокът на 1 лайм
1/2 глава накъсан айсберг
3 бр. авокадо на кубчета
32 обелени и сварени скариди
начин на приготвяне:
1 за да направите дресинга, смесете майонезата, чили соса, доматения сос, сокът от лайм. Оставете настрани.
2 Разделете айсберга, авокадото и скаридите между порциите. Поръсете с дресинга и сервирайте с шайби лайм.
За още вкусни рецепти харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар