необходими продукти:
16 белени скариди
8 резена бекон наполовина
за маринатата:
1/4 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. лимонов сок
1/2 ч.ч. смлян червен лук
1 смляна скилидка чесън
1 с.л. смлян магданоз
1/8 ч.л. чили сос
сол
черен пипер
начин на приготвяне:
1 Смесете всички продукти за маринатата. Прибавете скаридите, покрийте и приберете в хладилника за 4 часа.
2 Загрейте фурната на 220°С. Увийте всяка скарида с парче бекон и сложете в тавата. Покрийте я с алуминиево фолио и печете 20 мин, или докато беконът стане хрупкав.
За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар