КРЕМ С БАНАН, АВОКАДО И ДЖИНДЖИФИЛ
1 порция
необходими продукти:
1 авокадо
1 банан
корен от джинджифил – парче с дължина около 2-3 см
1 ч.л. мед
2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
малко черен шоколад за поръсване
Начин на приготвяне:
1 Обелете авокадото, отделете костилката му и пасирайте на гладък крем. Добавете лъжичката мед (ако трябва, разтопете на водна баня) и 1 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте добре и сипете в чашката за сервиране.
2 Пасирайте банана с другата лъжичка лимонов сок. Сложете върху авокадовия крем.
3 Най-отгоре разпределете настъргания джинджифилов корен.
4 Настържете и малко качествен черен шоколад за разкош.
Кремът се консумира добре изстуден.
СУРОВ ДЕСЕРТ С ФУРМИ И КАКAОВИ ЗЪРНА
необходими продукти:
25 броя пресни фурми
50 г сурово кашу
3 с.л. кокосови стърготини
1 ч.л. какао
шепа начупени какаови зърна
начин на приготвяне:
1 Кашуто се смила на брашно в кухненски робот, смилат се и фурмите. Всички продукти се объркват хубаво.
2 Сместа се разстила с дебелина около 0,5 см между два листа хартия за печене и се оставя в хладилник или фризер да стегне, за да може след това да се нареже в желаните форми. Може да оформите и като бонбони.
СУРОВИ КОКОСОВО-ТАХАНОВИ СЛАДКИ С КАФЕ
За 6 бр. сладки
необходими продукти:
80 г пълнозърнест сусамов тахан
80 мл разтопено кокосово масло
За пълнежа:
175 г пресни фурми
100 мл еспресо*
морска сол
щипка кардамом
*Кафето може да се замени с какао
начин на приготвяне:
1 Пригответе си 6 формички – най-удобно е силиконови форми за мъфини или хартиени чашки за мъфини.
2 Разбъркайте добре тахана и кокосовото масло и разпределете половината от сместа във формичките. Оставете в хладилник за около 20 мин, докато се втвърди.
През това време пригответе пълнежа.
3 Обезкостете фурмите и ги обелете, доколкото е възможно. Пригответе кафето.
4 Пасирайте фурмите, като добавяте лъжица по лъжица от кафето, докато получите гладко пюре. Възможно е да не е нужно цялото количество кафе (на мен ми остана повече от половината). Добавете смления кардамон.
5 Върху втвърдените таханови чашки разпределете по една лъжичка от пълнежа. Допълнете с останалата таханово-кокосова смес, колкото да покрие пълнежа, и върнете в хладилника за още 20-30 мин. докато стегне. Поръсете с морска сол и сурови какаови или кафеени зърна.
На http://sugarmouse.club/ ще се насладите на сладките произведения на Катерина.
Коментари (0)
Вашият коментар