Рулца от червени чушки с аншоа
необходими продукти:
1 червена чушка
1 ч.л. зехтин
6 тънки филийки от чабата или 12 от франзела
6 филета от аншоа
1 лимон на резени
6 големи каперси
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 200°C. Застелете тава с хартия за печене. Поръсете чушката със зехтина и я сложете да се пече 25 мин, като я обръщате от време на време.
2 Покрийте филийките с хартия и печете 15 мин, или докато станат хрупкави.
3 Обелете чушката и я нарежете на 6 ленти. Увийте с тях всяко едно филе аншоа, а отгоре сложете каперсите. Сервирайте рулцата върху канапе от лимонови резени и хрупкава чабата.
Супа от печена червена чушка и домати
необходими продукти:
1 с.л. зехтин
1 голяма глава лук на ситно
2 счукани скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1/4 ч.л. лют червен пипер
500 г домати на ситно
500 мл зеленчуков бульон
425 г печени чушки на ситно
410 г доматено пюре
свежи листа босилек
начин на приготвяне:
1 Загрейте зехтина на средна температура. Прибавете лука. Гответе 3 мин, или докато омекне. Добавете чесъна, кимиона и лютия червен пипер.
2 След 1 мин сложете доматите, бульона, чушките и пюрето и оставете сместа да заври. Бъркайте от време на време. След 8 мин свалете от котлона.
3 Пасирайте сместа в блендера. Овкусете със сол и черен пипер.
4 Сервирайте супата, поръсена с пресен босилек и зехтин. По желание може да се консумира с арабска питка и хумус.
Агнешки котлети с дип от червена чушка и кашу
необходими продукти:
2 тиквички на ивици
150 г печурки наполовина
1 жълта чушка на ситно
1 глава червен лук на шайби
1 с.л. зехтин
125 г чери домати
8 малки агнешки котлета
1/3 ч.ч. дип от пасирана червена чушка, фета сирене и натрошено кашу
40 г бейби рукола
начин на приготвяне:
1 Загрейте грила на среда температура. Застелете тава с алуминиево фолио. Поставете върху него тиквичките, гъбите, чушката и лука. Поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Печете 8 мин, или докато зеленчуците започнат да покафеняват. Прибавете доматите. Печете още 6 мин, или докато доматите омекнат.
2 Смесете 1 с.л. студена вода с 2 с.л. от дипа. Добавете месото. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете добре агнешкото с подправките. Печете 5-7 мин, или до готовност, която ви харесва.
3 Намажете котлетите с останалия дип и сервирайте със зеленчуците и руколата.
Коментари (0)
Вашият коментар