необходими продукти:
500 г моркови на ситно
2 ябълки на ситно
1 малка глава лук на ситно
печени борови ядки
1/2 л зеленчуков бульон
крутони
1 с.л. зехтин
щипка червен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
заквасена сметана
начин на приготвяне:
1 Загрейте зехтина и сотирайте лука. След няколко минути прибавете морковите и ябълките. Излейте бульона, покрийте с капак и оставете супата да къкри 30 мин.
2 Свалете от котлона и изсипете в блендера. Добавете червения пипер, солта и черния пипер. Пюрирайте до гладкост.
3 Сервирайте с борови ядки, лъжица заквасена сметана и крутони.
За още вкусни рецепти, разговори със специалисти и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар