необходими продукти:
масло
1 с.л. зехтин
4 големи глави лук на ситно
500 г картофи на едро
750 мл пилешки бульон
250 мл прясно мляко
125 г заквасена сметана
2 стръка пресен копър за сервиране
начин на приготвяне:
1. Затоплете маслото и зехтина на ниска температура. Прибавете лука. Покрийте за 20 мин, като бъркате от време на време.
2. Добавете картофите и бульона. Увеличете температурата до висока. След като заври, намалете температурата до средна степен. Оставете зеленчуците да врат още 15 мин.
3. Пасирайте картофите. Добавете към тях млякото и ги сложете на котлона на средна температура.
4. Сервирайте супата със сметана и копър. Прибавете и крутони по желание.
Копърът е антибактериална подправка. Заедно с чесъна си споделят челно място в категорията бактериостатични или зеленчуци с потискащ бактериален ефект. Добър източник е на калций, който е важен за намаляването на загубата на костната маса по време на менопауза. Освен това е богат на диетични фибри, манган, желязо и магнезий.
За още вкусни рецепти, разговори със специалисти и практимни съвети търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар