Необходими продукти:
1/2 ч.ч. соев сос
1/4 к.ч. олио
1/4 ч.ч. кафява захар
2 ч.л. смлени синапени семена
2 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. чесън на прах
600 г телешко филе, разделено на 4 пържоли
Начин на приготвяне:
1. В плик за печене комбинирайте подправките и прибавете месото. Разтръскайте добре плика, за да се смесят продуктите и оставете 8 часа в хладилника, за да се овкусят добре пържолите.
2. Изцедете месото от маринатата. Сложете ги в предварително загрята фурна на 160°С. Печете в тава, покрита с фолио до готовност. Украсете със зелен лук или с гарнитура по желание. Може да опечете месото и на скара.
Синапените семена са добър източник на магнезий – минерал, който олекотява симптомите на астмата, редуцира високото кръвно налягане, намалява честотата на мигренните атаки и възстановява добрия сън при жени в предменопауза.
за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар