необходими продукти:
2 с.л. мед
2 с.л. соев сос
1 с.л. доматено пюре
1 счукана скилидка чесън
1 ч.л. прясно настърган джинджифил
1 с.л. листа от кориандър на ситно
1 с.л. сусамово семе
4 х 180 г свински котлети
зехтин
начин на приготвяне:
1. Затоплете предварително скарата на средно висока температура. Смесете меда, соевия сос, доматеното пюре, джинджифила, кориандъра и сусамовото семе. Изсипете сместа върху котлетите и ги намажете добре с нея. Оставете 5 мин настрана, за да се смесят ароматите.
2. Махнете месото от марината, поръсете със зехтин и сложете на скарата. Печете всяка страна по 5 мин. Намалете температурата до средна. Намажете котлетите отново с марината. Печете по още 5 мин от всяка страна.
3. Поръсете готовите пържоли със сусам. Сервирайте със задушен зелен фасул.
Сусамовото семе е изключителен източник на мед. В него се съдържат добри нива на магнезий, калций, фосфор, желязо, цинк и селен.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар