Може да направите майонеза с масло от авокадо само за минута с помощта на блендер.
Технологията на приготвяне на тази майонеза играе важна роля.
Винаги използвайте съдове с доста широко дъно, така че пасаторът да си върши работата ефективно. Потопете уредът в сместа с продуктите, така че главата му да е напълно покрита. Включете пасатора и не го вдигайте, докато не стане забележимо, че се образува майонеза. След това движете пасатора нагоре, надолу и в кръг, докато не се появи хомогенна маса.
Продукти:
1 яйце
1 ч.л. дижонска горчица
1 с.л. лимонов сок (прясно изцеден)
1 с. л. фина морска сол
1/2 ч.л. гранулирана захар 0,5 ч.л.
1 бурканче масло от авокадо (олио от авокадо), по желание може да го замените с 3 бр. намачкано авокадо
Начин на приготвяне:
1 Комбинирайте всички компоненти на майонезата в описания ред в контейнер по ваш избор, но така че размерите му да позволяват на главата на пасатора да стигне до дъното. Следвайте инструкциите за разбиване и смесване на продуктите, описани в първата част на текста.
Забележка:
Ако имате нужда от по-течна майонеза, накрая добавете 1/2 чаена лъжичка питейна вода.
Може да добавите чесън, малко къри, лъжица песто.
Консумирайте майонезата в рамките на 14 дни.
Коментари (0)
Вашият коментар