Напишете дума/думи за търсене

Свински рулади с кашкавал

Необходими продукти:

500 г свинско контрафиле

сол на вкус

2 с.л. олио

200 г кашкавал

1 с.л. сусам

4-5 с.л. пресни хлебни трохи

2 с.л. настърган кашкавал на ситно

1 с.л. зехтин

магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче. Посолете и в средата на всеки шницел сложете резен кашкавал. Завийте на рула и прикрепете с клечки за зъби, за да не се развият.

2. Запържете рулата в олиото, след това ги прехвърлете в тавичка. В купичка смесете сусама с хлебните трохи, зехтина и настъргания кашкавал. С тази смес посипете руладите.

3. Запечете ястието в предварително загрята на 200°C фурна до златисто. Преди да сервирате, поръсете с магданоз.

По същия начин може да приготвите рулади с пуешко или пилешко месо.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X