Необходими продукти:
500 г свинско контрафиле
сол на вкус
2 с.л. олио
200 г кашкавал
1 с.л. сусам
4-5 с.л. пресни хлебни трохи
2 с.л. настърган кашкавал на ситно
1 с.л. зехтин
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче. Посолете и в средата на всеки шницел сложете резен кашкавал. Завийте на рула и прикрепете с клечки за зъби, за да не се развият.
2. Запържете рулата в олиото, след това ги прехвърлете в тавичка. В купичка смесете сусама с хлебните трохи, зехтина и настъргания кашкавал. С тази смес посипете руладите.
3. Запечете ястието в предварително загрята на 200°C фурна до златисто. Преди да сервирате, поръсете с магданоз.
По същия начин може да приготвите рулади с пуешко или пилешко месо.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар