необходими продукти:
2 литра сметанов сладолед
500 г ягоди
100 г целувки
100 г бял шоколад
пудра захар за поръсване
начин на приготвяне:
1. Намажете кръгла форма за печене с мазнина и я застелете по дъното и по стените с хартия за печене.
2. Сложете сладоледа в голяма купа и го оставете за около 10 мин да се размекне на стайна температура. Почистете и нарежете ягодите, начупете целувките и ги добавете към сладоледа. Начупете и шоколада на дребно. Сложете част от него в купата, заделете малко количество от него за украса на тортата. Разбъркайте всичко и изсипете сместа в подготвената метална форма.
3. Покрийте съда с прозрачно домакинско фолио и го сложете да се замрази за около 6 часа във фризера.
Извадете тортата заедно с хартията от формата. Обърнете я и отделете хартията. По желание декорирайте отгоре с нарязани плодове, парченца шоколад и пудра захар.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар