Необходими продукти:
300 г спагети или други макарони (най-добре пълнозърнести)
100 г тиква
100 г бекон
1 глава лук на ситно
250 мл бира
зехтин
сол
черен пипер
индийско орехче
розмарин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквата и бекона на малки кубчета.
2. Загрейте в тиган 5 с.л. зехтин, добавете лука и задушете до прозрачност. Прибавете тиквата и бекона, увеличете температурата и гответе 3 – 4 мин, като разбърквате постоянно.
3. Добавете бирата и гответе още 10 мин. Не е необходимо бирата да се изпарява до край.
4. Сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката. След това ги отцедете и ги сложете в тигана при соса. Поръсете с черен пипер, розмарин и индийско орехче. Може да украсите с чери домати и пресен босилек. Сервирайте, докато са горещи.
Бирата увеличава здравината на костите и предотвратява вероятността те да станат чупливи. Идеална превенция срещу остеопороза. Най-полезна е светлата бира, тъй като съдържа силиций.
Коментари (0)
Вашият коментар