Необходими продукти:
1 с.л. смлян джинджифил
2 скилидки чесън на ситно
2 ч.л. гарам масалата, което е микс от канела, кардамон, кимион, черен пипер, карамфил, кориандър и индийско орехче
1/4 ч.л. семена от люта чушка
50 г бадеми на филийки
1,2 кг пилешки филета на 3-сантиметрови парчета
3/4 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. доматено пюре
6 леко смачкани кардамонови семена
60 мл олио
50 г масло на кубчета
2 глави лук на ситно
3 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте в чиния джинджифила, гарам масалата, чесъна, семената от лютата чушка и бадемите.
2. Прибавете тази смес към киселото мляко, доматеното пюре и кардамона и овъргалайте с тях пилето. Покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника, за да се маринова.
3. Разтопете маслото на средна температура. Сложете лука и гответе 7 мин, като бъркате от време на време. Прибавете месото. Гответе още 15 мин. Добавете сметаната и оставете ястието да къкри за още 5 мин.
Кардамонът върши чудеса за детоксикацията на бъбреците. В Индия дъвчат семената му, за да освежат дъха си. Освен това има отлични диуретични свойства. Помага да прочистването на уриналния тракт, пикочния мехур, токсините и бори инфекциите.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар