Необходими продукти:
за карамела:
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. вода
за крема:
3 яйца
1 ванилия
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. мляко
1/4 ч.ч. мляко на прах
за кекса:
2 яйца
1 ванилия
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. мляко
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.ч. какао
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С. Пригответе метална форма за кекс и я поставете в тава или огнеупорен съд, в който да налеете по-късно вода.
2. Разбийте добре с миксер или с блендер яйцата за крема със захарта, ванилията, прясното и сухото мляко. В отделен съд сложете яйцата за кекса и ги разбийте с ванилията, захарта, млякото, олиото, брашното с бакпулвера и какаото. Сложете захарта за карамела в малък съд на котлона и прибавете водата. Оставете я да се разтопи и да добие златист цвят.
3. Излейте карамела на дъното на металната форма за печене и леко го разнесете по стените на съда. Веднага добавете сместа за крема, а след това и тестото за кекса.
4. Налейте гореща вода в съда, в който сте поставили металната форма и сложете сладкиша да се пече за около 50 мин във фурната. Оставете го да се охлади и го сложете в хладилника за няколко часа. Обърнете го в поднос или голяма чиния преди да го разрежете и поднесете, като преди това потопите дъното на формата в гореща вода за няколко минути.
Тестото за кекса е нормално да потъне в сместа на крема при добавянето му в металната форма.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.
Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.
В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.
От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар