Необходими продукти:
1 ч.ч. мляко
1 ч.ч. брашно
2 яйца
щипка захар
щипка сол
щипка сода за хляб
масло за намазване
1 1/2 ч.ч. сварено пилешко месо на кубчета
1/2 глава лук
2 с.л. олио
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа, добавете половината от млякото. Сложете брашното, захарта, солта и содата и разбийте добре. Долейте останалото мляко.
2. Загрейте тиган на средна степен на котлона и го намажете с масло. Изсипете малко от сместа в него и я разнесете равномерно по дъното. Щом палачинката е готова от едната страна, обърнете я от другата. Продължете с останалите палачинки до изчерпване на тестото.
3. Сложете олиото в тигана и добавете нарязания лук. Разбъркайте и прибавете накъсано предварително свареното месо. Овкусете със сол и пипер. Дръпнете месната плънка от огъня щом се зачерви и я разпределете върху вече готовите палачинки. Навийте ги на руло.
Поднесете палачинките топли с млечен или доматен сос. По желание може да ги залеете с него.
За още вкусни предложения, интервюта със специалисти по здравословно хранене и полезна информация търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар