богато на витамин А
лесно
4 порции
15 мин
За една порция:
384 ккал
мазнини 21,1 г
холестерол 316 мг
въглехидрати 43,7 г
фибри 0,2 г
протеини 8,2 г
необходими продукти:
2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. изсушена лавандула
1/3 ч.ч. мед
5 големи жълтъка
1/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. сметана
начин на приготвяне:
1 Смесете млякото, лавандулата и меда. Сложете на слаб огън, след като заври, покрийте и свалете от котлона. Оставете настрана за 5 мин. Прецедете микстурата и махнете лавандулата.
2 Разбийте захарта и жълтъците на средно висока скорост, докато се получи пяна. Върнете млякото на котлона и оставете да къкри на средно ниска температура.
3 Прибавете половината от него към сместа с жълтъците, разбъркайте добре. Изсипете към останалото количество мляко. Намалете огъня, бъркайте постоянно, докато сместа се сгъсти достатъчно, че да полепва по дървената лъжица.
4 Свалете от котлона и прибавете веднага сметаната. Прехвърлете в контейнер и поставете в ледена вода. Разбърквайте от време на време. След като изстине, приберете във фризера.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.
Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.
В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.
От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар