Пиле в сладко-кисел сос
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
250 мг кетчуп
6 – 7 л. качествен соев сос
2 с.л. нишесте
4 – 5 с.л. лимонов сок
150 мл вода
50 мл оцет
4 с.л. захар
2 чушки
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешките филенца в соев сос, част от кетчупа, лимонов сок и счуканите скилидки чесън.
2. Задушете чушките и лука, нарязани на ситно, и прибавете към тях останалия кетчуп. Когато поизври, добавете захарта и нишестето, размито във вода. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Запечете пилето на тефлонов тиган, полейте го със соса от чушките и лука и оставете да покъкри няколко минути. Сервирайте с ориз или китайски нудли.
за още практична и здравословна информация и вкусни предложения харесайте фейсбук страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар