Напишете дума/думи за търсене

Соевият сос е по-полезен за здравето от червеното вино (+рецепта)

Пиле в сладко-кисел сос

Необходими продукти:

500 г пилешко филе

250 мг кетчуп

6 – 7 л. качествен соев сос

2 с.л. нишесте

4 – 5 с.л. лимонов сок

150 мл вода

50 мл оцет

4 с.л. захар

2 чушки

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешките филенца в соев сос, част от кетчупа, лимонов сок и счуканите скилидки чесън.

2. Задушете чушките и лука, нарязани на ситно, и прибавете към тях останалия кетчуп. Когато поизври, добавете захарта и нишестето, размито във вода. Овкусете със сол и черен пипер.

3. Запечете пилето на тефлонов тиган, полейте го със соса от чушките и лука и оставете да покъкри няколко минути. Сервирайте с ориз или китайски нудли.

за още практична и здравословна информация и вкусни предложения харесайте фейсбук страницата ни "Рецепти за здраве"

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X