Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1/2 с.л. бакпулвер
ванилия
2 с.л. кафява захар
щипка сол
1 яйце
240 мл прясно мляко
120 мл кисело мляко
1 с.л. олио
20 г масло за пържене
2 ябълки на кръгчета
Начин на приготвяне:
1 В голяма купа смесете всички сухи съставки. Отделно разбийте яйцата с киселото, прясното мляко и олиото.
2 Към яйчената смес прибавете сухите съставки и разбъркайте до гладкост. 3 Загрейте на средна температура тиган с незалепващо покритие, намажете го с масло и с малък черпак сипете част от палачинковата смес. В средата сложете кръгче ябълка. Изпържете палачинките от двете страни и сервирайте топли.
Ако към тестото добавите 1 с.л. какао, ще получите чудесни шоколадови палачинки.
За още неустоими рецепти и съвети за бързо и здравословно готвене търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".
В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман. Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's Kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар