ниско съдържание на мазнини
лесно
4 порции
30 мин + охлаждане
За една порция:
234 ккал
мазнини 1 г
въглехидрати 57 г
холестерол 59 мг
протеини 1,5 г
фибри 5,7 г
необходими продукти:
4 ябълки
200 г шоколад
1 ванилия
начин на приготвяне:
1 Обелете ябълките, като запазите малко от кората около дръжката. Почистете ги от семките с внимателно издълбаване от другата страна.
2 Сложете ги във фурната и ги запечете на 200°С за 10-15 мин. Извадете ги, оставете ги да се охладят, набодете ги на клечки и ги оваляйте в разтопения на водна баня шоколад с ванилията.
3 Поставете ябълките върху хартия за печене и ги сложете в хладилника да се стегнат.
Може да приготвите десерта и със сурови ябълки.
Коментари (0)
Вашият коментар