Необходими продукти:
4 долни пилешки бутчета
4 горни пилешки бутчета
500 мл кисело мляко
олио за пържене
300 г брашно
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Използвайте бутчета с кост и кожа от свободно отглеждани пилета. Поставете ги в купа и ги поръсете със сол и черен пипер. Сипете киселото мляко върху тях и хубаво ги оваляйте. Оставете бутчетата да постоят 30 минути /или цяла нощ/ в хладилник.
2. В дълбока чиния сипете брашното, пушения червен пипер, лютия червен пипер и чесъна на прах. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
3. Сипете 2 см. олио в дълбок тиган и го загрейте добре. Оваляйте бутчетата в брашнената смес, без да ги изтръсквате от млякото. Пържете бутчетата 25-30 минути, от двете страни. Извадете изпържените бутчета върху кухненска хартия.
4. Поднесете пърженото пиле с трушия, например от селъри. за нея почистете 5-6 стръка селъри и ги нарежете на парчета под диагонал. Сипете ги в буркан. В тенджерка сварете марината от 300 мл вода, 150 г захар, зърна черен пипер, карамфил, синап, 2-3 с.л. бял винен оцет и сол. Залейте целината с горещия сироп и затворете буркана. Оставете трушията за известно време настрани.
Рецептата е на Гордън Рамзи и е предоставена от 24Kitchen.
Коментари (0)
Вашият коментар