Напишете дума/думи за търсене

Отвара от джоджен стопява целулита

За да се радваме на идеално гладки крака, е нужно да спортуваме и да не пропускаме антицелулитните масажи. Но след като и спортистите не са застраховани от портокалова кожа, може би основният проблем е храненето. Какво е нужно да променим в него?

Отвара от джоджен
Тъй като основна причина за този неприятен козметичен дефект са постъпилите в организма токсини и свободни радикали от неправилното хранене, трябва да им спрем кранчето. Такива злосторници са хидрогенизираните мазнини, които се ширят в бисквитите, вафлите, чипса, кексовете. Като добавим консерванти и оцветители, черният дроб се препълва с шлаки. Ако го изчистим, е вероятно да намалим и целулита.

В началото на новия хранителен режим е важно да се направи детоксикация с фрешове и вода по пълнолуние. Така освен килограми се топи и целулит. Пийте отвара от джоджен, който премахва портокаловата кожа, причинена от хормонален дисбаланс. 

Фреш от спанак
Важно е да приемате храни, които не са технологично обработени и да са с добър алкален превес, за да премахнете целулита. Най-алкални са зеленчуците, а след тях идват плодовете. Те съдържат необходимите антиоксиданти за измитане на токсините. Редицата от полезни храни водят зеленолистните: спанак, магданоз, целина, марули, китайско зеле.
Антиоксиданти има в зеления фасул, граха, лещата, картофите. Краставиците, целината, аспержите, лукът, бананите пък гонят задържаната вода. Спанакът, карфиолът, морковите, доматите, камбите и соята съдържат заздравяващия кожата лецитин и различни антиоксиданти. Подправките пък трябва да са мента, босилек, розмарин, куркума, джинджифил, кориандър, копър. От плодовете първите редици заемат боровинките, къпините, малините и ягодите, защото освен че пращят от витамин С (най-мощният антиоксидант), повишават нивото на колаген в кожата и еластичността й.

Вода с лимонов сок
За да се транспортират хранителните вещества и кислородът до клетките и за да се разбие целулитът, е важно да се пие много вода, и то с изцеден сок от лимон в нея. Диетолозите препоръчват задължително да се ограничат млечните храни и особено кравето масло и мляко. Да се предпочита козе и то да е нискомаслено. А вместо трапезна сол да се соли с калиева, хималайска или морска. Продуктите от бяла захар, бялото брашно и ориз намаляват производството на колаген, затова те също не трябва да припарват до чинията ни. Вместо захар ползвайте мед, а всичко друго изброено нека е с кафяв цвят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X