необходими продукти:
10 бр. кайсии от компот
5-6 с.л. бяла захар
1 ч.ч. кафява захар
1 пакетче масло
4 средно големи яйца
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
начин на приготвяне:
1. Карамелизирайте бялата захар и я изсипете в тавичка. Нарежете маслото и го наредете върху карамела. Оставете да изстине.
2. Изцедете добре плодовете и ги наредете с вътрешната част нагоре върху изстиналия карамел.
3. Разбийте яйцата с кафявата захар, брашното, ванилията и бакпулвера. Трябва да получите кексово тесто.
4. Изсипете сместа върху плодовете. Печете до готовност в предварително загрята фурна на 180°C.
5. Извадите пая от фурната го обърнете докато е още топъл в тортена чиния. След като изстине напоете със сиропа от компота.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар