Крехкото телешко и разнообразните пресни зеленчуци се съчетават с ароматните билки в тази салата, която може да сервирате като основно ястие.
необходими продукти за 4 порции:
350 г листа от зелена маруля
1 краставица (175 г)
2 средно големи моркова
115 г пресни бобови кълнове
1скилидка чесън
1 стрък лимонова трева
500 г телешко месо без тлъстини
1 малка връзка пресен кориандър
1 малка връзка босилек
2 чаени лъжички растително масло
2 зелени лимона
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сладък чили сос
начин на приготвяне:
1 Измийте, подсушете и нарежете марулята на ситно. Измийте, отцедете и направете краставицата на кубчета. Обелете и настържете морковите на едро. Измийте и отцедете кълновете. Наредете съставките в голямо блюдо.
2 Обелете и счукайте чесъна. Отстранете външните листа от лимоновата трева и нарежете количество за 1 чаена лъжичка от вътрешната част. Направете телешкото на тънки резени и го оставете настрана. Изплакнете, подсушете, накълцайте зелените подправки и ги оставете настрана.
3 Загрейте растителното масло в тиган и запържете чесъна и лимоновата трева 30 секунди.
4 Добавете телешкото и пържете 1-2 минути, като разбърквате непрекъснато. Сипете го върху зеленчуците.
5 Изстискайте сок от лимоните и го добавете в тигана заедно със зелените подправки, зехтина и чили соса. Гответе 1 минута, като разбърквате. С получения дресинг залейте салатата и сервирайте.
Ястието осигурява витамини от групата В, витамини А, С, Е и фолат.
за още вкусни предложения харесайте нашата фейсбук страница "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар