Овкусени с ориенталски подправки и гарнирани с пържен лук, тези бъркани яйца са съвсем различни от обичайната закуска.
необходими продукти за 2 порции:
мазнина за пържене
1 средно голяма глава лук
50 г масло
1 парче пресен корен от джинджифил (2,5 см)
1-2 зелени люти чушки
1 малка връзка кориандър
4 големи яйца
1 чаена лъжичка куркума
сол и черен пипер
За сервиране: готов индийски хляб наан
начин на приготвяне:
1 Загрейте малко мазнина за пържене в тиган. Обелете лука и го разполо-вете по дължина. Нарежете едната половина на шайби и ги изпържете на слаб до умерен огън, докато станат хрупкави и леко покафенеят.
2 Разтопете маслото в друг съд. Нарежете на ситно и втората половина от лука и го запържете на тих огън 6-7 минути, докато омекне.
3 Междувременно обелете и настържете джинджифила и измийте лютите чушки, разполовете ги, отстранете семенната им част и ги нарежете на тънки лентички. Добавете към лука, разбъркайте и пържете още 1 минута, след което свалете съда от котлона.
4 Затоплете хляба. Измийте и нарежете количество кориандър за 2 супени лъжици. Оставете го настрана.
5 Счупете яйцата в купа, добавете куркумата, сол, много черен пипер и разбийте. Сипете яйцата към лучената смес и пържете на много ниска температура, като разбърквате, докато ястието се стегне, без да е сухо.
6 Добавете кориандъра, разбъркайте и поднесете яйцата, гарнирани с пържените лучени шайби, с хляб наан.
Ястието осигурява витамини от групата В, витамини А, Е, фолат, желязо и цинк.
за още вкусни предложения харесайте нашата фейсбук страница "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар