богато на флавоноиди
лесно
10 порции
40 мин + охлаждане
За една порция:
420 ккал
мазнини 15 г
въглехидрати 76 г
холестерол 63 мг
протеини 10 г
фибри 1,5 г
необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. масло
1 ванилия
шоколад и бита сметана за намазване
начин на приготвяне:
1 Включете фурната на 190°С. Разположете решетката на средно ниво.
2 Смесете в купа брашното, какаото, содата, бакпулвера, солта и захарта. В отделен съд разбийте киселото и прясното мляко, яйцата и маслото. Добавете ванилията. Излейте наведнъж течните съставки към сухите и разбъркайте. Прехвърлете тестото в съд за печене. Печете около 35 мин и проверете готовността с клечка.
3 Оставете го да се охлади и разрежете изпечения блат на две. Смесете разтопен шоколад и сметана в количество според предпочитанията си и намажете между двата блата и отвън.
Преди да нарежете тортата, оставете я да се охлади добре в хладилника.
Коментари (0)
Вашият коментар