Напишете дума/думи за търсене

разядка

;
Чътни - перфектното кулинарно бижу (+рецепта)

Чътни - перфектното кулинарно бижу (+рецепта)

Ще го срещнете също като чатни – наименованието идва от хинди и означава „намачквам“. Основното му предназначение е да допълни вкуса на храната, с която се сервира

Кьопоолу по индийски

Кьопоолу по индийски

Необходими продукти: 2 големи патладжана 2 глави лук на ситно 4 домата на ситно 2 зелени люти чушки на ситно 1 с.л. смлян джинджифил 1 с.л. смлян чесън 1 с.л. семена кимион 1 ч.л. куркума 1 с.л.

Лют домашен хумус

Лют домашен хумус

Необходими продукти: 800 г консервиран нахут 80 мл (1/3 ч.ч.) пресен лимонов сок 1/4 ч.ч. сусамов тахан 2 скилидки чесън 1/8 ч.л. лют червен пипер 1 и 1/4 ч.л.

Песто от босилек и магданоз с лешници

Песто от босилек и магданоз с лешници

Необходими продукти: 1 връзка босилек 1 връзка магданоз 2-3 скилидки чесън 50 г запечени и натрошени лешници 50 г сирене грана падано или пармезан 10 с.л.

Разядка с грах и чесън

Разядка с грах и чесън

Необходими продукти: 2 ч.л. зехтин 1 малка глава лук на ситно 1 скилидка чесън на ситно ? ч.л. куркума 230 г грах 60 мл зеленчуков бульон сол черен пипер 1 стрък пресен лук на ситно 1 ч.л.

Чътни от портокалови кори

Чътни от портокалови кори

Необходими продукти: 2 ч.ч. портокалова кора на ситно 2 червени люти чушки на ситно 1/4 ч.л. сол 1/4 ч.л. пудра захар 1 ч.л. тамаринд (предлага се в биомагазините) 2 с.л.

Домашно песто с кашу и босилек

Домашно песто с кашу и босилек

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

X