Необходими продукти:
2 големи патладжана
2 глави лук на ситно
4 домата на ситно
2 зелени люти чушки на ситно
1 с.л. смлян джинджифил
1 с.л. смлян чесън
1 с.л. семена кимион
1 ч.л. куркума
1 с.л. кориандър
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. чили на прах
1 с.л. гарам масала
3-4 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
лимонов сок
пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. Изпечете, обелете и намачкайте патладжаните.
2. Загрейте олиото в дълбок тиган. Прибавете семената кимион. Когато започнат да цвърчат, добавете лука и зелените люти чушки. Гответе, докато лукът започне да покафенява. Сложете джинджифила и чесъна.
3. След минута прибавете доматите, разбъркайте и гответе, докато омекнат. Изсипете всички сухи подправки, осолете, разбъркайте. След минута добавете патладжаните. Разбъркайте и гответе на бавен огън 5-7 мин, като бъркате от време на време. Преди да сервирате, сложете лимонов сок на вкус, поръсете с пресен кориандър.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар