Необходими продукти:
1 връзка босилек
1 връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
50 г запечени и натрошени лешници
50 г сирене грана падано или пармезан
10 с.л. зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
1 Смелете босилека, магданоза и чесъна в блендер или с пасатор заедно с лешниците, сиренето и 2 с.л. зехтин. Добавете сол и черен пипер. Сложете останалото количество зехтин на тънка струйка, като не спирате да бъркате до получаване на еднородна смес.
2 Друг начин е да ползвате хаванче: счукайте зелените подправки и чесъна, добавете лешниците, солта и черния пипер, част от сиренето и зехтина. Продължете да разбърквате и редувайте зехтин и сирене, докато свършат и се получи еднородна смес. Пресипете в бурканче, долейте отгоре зехтин, който да покрие сместа, и съхранявайте в хладилник.
Коментари (0)
Вашият коментар