Напишете дума/думи за търсене

Домашно песто с кашу и босилек

Необходими продукти:

около 200 г босилек

100 г сурово кашу

100 мл зехтин

1-2 скилидки чесън

сол на вкус

по желание и няколко капки лимонов сок

Начин на приготвяне:

Счукваме последователно с малко сол чесъна, нарязания босилек и ядките.

Добавяме зехтина, лимонов сок, сол и енергично разбъркваме.

Поднасяме с препечени филийки или за гарниране на паста.

Можем да го приготвим по старомодния начин, в хаванче със стриване. А може и по модерния - в чопър или с пасатор. Става бързо и лесно. Аз избрах старомодния, сякаш е по-вкусно!

КОЙ ГОТВИ

Жана Стоянова ви показва как да си приготвите домашно песто с босилек.

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X