Напишете дума/думи за търсене

Разядка с грах и чесън

Необходими продукти:
2 ч.л. зехтин
1 малка глава лук на ситно
1 скилидка чесън на ситно
1/2 ч.л. куркума
230 г грах
60 мл зеленчуков бульон
сол
черен пипер
1 стрък пресен лук на ситно
1 ч.л. зехтин
картофен чипс за сервиране

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина на средна температура. Прибавете лука и гответе 5 мин, или докато зеленчукът омекне. Бъркайте от време на време. Добавете чесъна и куркумата, разбъркайте.
2. След 30 сек сложете граха и бульона, захлупете наполовина и оставете да къкри 4-5 мин, или докато грахът омекне. Свалете от котлона и оставете настрани за 10 мин.

3. Прехвърлете сместа с граха в блендера и пулсирайте, докато се получи пюре. Овкусете със сол и черен пипер и сложете пресния лук. Разбъркайте добре. Поръсете разядката с допълнително количество зехтин и сериврайте с картофен чипс.

За още вкусни предложения, практични съвети, срещи със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X