Напишете дума/думи за търсене

домат

;
4 начина да консервираме домати за зимата

4 начина да консервираме домати за зимата

Към края на август и в началото на септември е най-хубавото време да консервираме плодове и зеленчуци за зимата. Така на трапезата си винаги ще имаме нещо полезно, вкусно и с дъх на лято

Направи си сам домашен кетчуп и майонеза (+рецепти)

Направи си сам домашен кетчуп и майонеза (+рецепти)

Трябва да ядем само онова, което сме отгледали и направили сами. Тази теория, макар да е малко крайна, печели все повече привърженици. Дори да не сте от тях

Турската кухня – една от диктаторките на световния вкус (+рецепти)

Турската кухня – една от диктаторките на световния вкус (+рецепти)

Гастрономите твърдят, че в света съществуват три основни вида кухня - турска, китайска и френска. Напълно оправдаваща репутацията си, турската кухня винаги е приятна изненада за тези

Гърците подправят месото със сладки подправки (+рецепти)

Гърците подправят месото със сладки подправки (+рецепти)

За местните хлябът, маслините и виното са символ на самия живот и винаги присъстват в дома им. А маслините „каламата” и зехтинът от тях ги славят по целия свят

Рецепти със скариди

Рецепти със скариди

Такос с авокадо и скариди необходими продукти: 500 г белени скариди 1/4 ч.ч. мариновани люти чушки на ситно 1 ч.ч. домат на кубчета 1? ч.ч. царевица 2 авокадо на кубчета 1/2 ч.ч

Рецепти за лесна и нестандартна италианска паста

Рецепти за лесна и нестандартна италианска паста

Печени спагети необходими продукти: 2 ч.ч. домати от консерва на кубчета 2 ч.ч. доматено пюре 1 ч.ч вода 1/2 ч.ч. лук на кубчета 1/2 ч.ч. зелена чушка на ситно 2 скилидки чесън на ситно 1/4 ч.ч

Най-страхотните рецепти за домашно кьопоолу

Най-страхотните рецепти за домашно кьопоолу

Кой не знае кьопоолу, кой не го обича?! Има много и различни вариации на тази типична за кухнята ни вкуснотия, а ние събрахме за вас някои от най-сполучливите рецепти

Отслабнете, като пиете доматен сок всеки ден

Отслабнете, като пиете доматен сок всеки ден

Доматът е незаменима част и от българската, и от международната кухня. Този красив червен зеленчук (а всъщност плод) не само добавя прекрасен вкус към безброй ястия

6 идеи за омлет

6 идеи за омлет

С гъби и козе сирене 15 мин/ 2 порции Загрейте на средна температура 1 - 2 с.л. зехтин. Задушете 150 г нарязани гъби за около 6 - 7 мин. Извадете и забършете дъното на тигана с хартиена салфетка

шеф Манчев: Моята майка е първият ми учител в кулинарията (+рецепти)

шеф Манчев: Моята майка е първият ми учител в кулинарията (+рецепти)

Шеф Иван Манчев стана известен покрай „Черешката на тортата”, вихри се и като справедливо строг съдник в "Кошмари в кухнята", но всъщност нашият екип отдавна е запознат с неговата кулинарна

X