Кростини с домати и хумус
необходими продукти:
1 франзела на филийки
1 скилидка чесън наполовина
2 домата на ситно
2 с.л. босилек
90 г хумус
начин на приготвяне:
1. Загрейте грила на средна температура. Препечете франзелата. Натъркайте със скилидката чесън филийките.
2. Смесете доматите и босилека. Намажете върху филийките хумус, а отгоре сложете доматите.
Скариди в доматен сос
необходими продукти:
2 с.л. зехтин
2 глави лук на ситно
6 счукани скилидки чесън
2 консерви с цели домати
125 мл сухо бяло вино
1 кг кралски скариди
черен пипер
начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина на средна температура и сотирайте чесъна и лука 5 мин, или докато омекнат. Намачкайте доматите и прибавете заедно със соса в тенджерата. Излейте и бялото вино. Оставете да къкри 10 мин.
2. Обелете скаридите, като оставите опашките и вените. Прибавете ги съм соса. Оставете сместа да къкри 5-10 мин, или докато скаридите придобият светъл оранжев оттенък. Овкусете с черен пипер, сервирайте с хляб.
Печена доматена супа
необходими продукти:
1 кг домати наполовина
2 с.л. зехтин
3 стръка мащерка
1 средна глава лук на ситно
2 счукани скилидки чесън
200 г картофи на ситно
2 с.л. доматено пюре
2 ч.ч. зеленчуков бульон
мащерка и хляб за сервиране
начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220°C. Сложете доматите върху скарата и поръсете с половината зехтин и мащерка. Овкусете със сол и черен пипер. Печете 20 мин, или докато омекнат.
2. Загрейте остатъка от зехтина в тенджера. Добавете лука, чесъна и картофите. Сотирайте 5 мин, като бъркайте от време на време. Излейте бульон и 1 ч.ч. вода. Покрийте. След като заври, намалете температурата и оставете са къкри 15 мин, или докато картофите омекнат.
3. Добавете доматите към бульона. Внимателно разбъркайте супата. Поръсете с мащерка и сервирайте с препечени филийки.
За още неустоими рецепти и съвети за бързо и здравословно готвене харесайте фейбук страницата ни "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар