След като в предната статия разбрахме как може да си направим перфектния сладолед в машина, днес ви представяме две страхотни рецепти.
Класически ванилов сладолед
Необходими съставки:
1 доза течна ванилия или 1 шушулка ванилия
300 мл пълномаслено мляко
300 мл пълномаслена течна сметана (минимум 30%)
100 г пудра захар
4 жълтъка
Начин на приготвяне:
- Поставете контейнера на машината във фризера 24 часа, преди да правите сладоледа.
- Разделете шушулката ванилия по дължина, изстържете семената с върха на ножа и поставете в тиган с млякото и сметаната.
- Пуснете да заври, след това отстранете и оставете поне 20 минути. За най-добър вкус това може да се направи няколко часа предварително и да се остави да изстине.
- В голяма купа разбийте захарта и жълтъците заедно за няколко минути, докато станат бледи и пухкави.
- Поставете ваниловия крем обратно на огъня в някаква касерола и изчакайте леко да заври, след което внимателно смесете с жълтъците, като темперирате постепенно.
- Гответе на най-слабия огън, като бъркате бавно и непрекъснато. Трябва да се уверите, че лъжицата докосва дъното на касеролата. Бъркайте около 10 минути, докато се сгъсти.
- Оставете да се охлади, прехвърлете в контейнера на машината и направете сладоледа според указанията.
Безмлечен сладолед с кокос, карамел и пекан
Необходими съставки:
2 х 400 мл кутии пълномаслено кокосово мляко
3 жълтъка
4 супени лъжици кокосова захар или пудра захар
ванилов екстракт
50 г пекани, препечени и нарязани на едро
Начин на приготвяне:
- Разбийте кокосовото мляко до гладка смес. Измерете 600 мл в тенджера и загрейте, докато просто се запари.
- Междувременно разбийте жълтъците с 3 с. л. захар и ванилията. Бавно изсипете горещото мляко върху жълтъците, като разбърквате постоянно.
- Изсипете сместа от кокос и яйца в касерола, след това гответе на умерен огън, като разбърквате в продължение на 5-6 минути, докато получите мек крем.
- Оставете да се охлади напълно, след това пригответе в машина за сладолед.
- За да направите карамела, сложете останалото кокосово мляко и захар в тенджера с щипка сол. Варете 3 минути, докато се получи консистенцията на течна сметана. Охладете, след това завъртете карамела и пеканите през сладоледената смес. Покрийте повърхността със стреч фолио и замразете.
Это просто великолепная мысль
Извиняюсь, но не могли бы Вы дать больше информации.