необходими продукти:
220 г черен шоколад
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 1/4 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. масло
2 яйца
1 ч.ч. шамфъстък или орехи
начин на приготвяне:
1. Начупете шоколада в огнеупорна купа и го сложете да се разтопи на водна баня или за 15 сек в микровълновата фурна. Оставете го настрана малко да се охлади.
2. Смесете брашното, какаото и содата. В отделна купа разбийте маслото със захарта до гладкост, а след това сложете яйцата. Постепенно добавете какаовата смес и разбъркайте добре. Тестото трябва да се получи по-сухо. Залейте го с разтопения шоколад и омесете добре. Добавете ядките.
3. Загрейте фурната на 160 градуса С и застелете тава с хартия за печене. Оформете с ръце тестото на топки, притиснете ги леко между дланите си и ги подредете в тавата, като оставяте разстояние между отделните сладки. Сложете ги във фурната и печете 15 мин.
4. Оставете ги да се охладят напълно преди да ги отделите от хартията.
По желание може да декорирате сладките с разтопен черен или млечен шоколад отгоре. Може да ги съхраните за повече от седмица в кутия с капак.
Коментари (0)
Вашият коментар