Напишете дума/думи за търсене

Запеканка с брюкселско зеле

Брюкселското зеле е чудесна възможност да добавите кръстоцветни зеленчуци към менюто. То може да се комбинира с моркови и сладки картофи. Тези зеленчуци имат благоприятен ефект върху детоксикацията и съдържат висок процент фибри.

Необходими продукти:

200 г брюкселско зеле
4 яйца
1 с.л. кокосово масло или гхи
1/2 настърган сладък картоф
1 настърган морков
1 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. кориандър
3/4 ч.л. морска сол

Начин на приготвяне:
1 Почистете брюкселското зеле и нарежете топките на две. Накълцайте на ситно, настържете или смелете в кухненски робот.
2 Загрейте маслото в чугунен тиган на слаб огън или в тенджера с капак. Смесете зеенчуците. Поръсете с чилито, кимиона, кориандъра. Оставете да къкри 5 минути, като бъркате често. Морковите и сладките картофи трябва леко да омекнат.
3 Оформете 4 вдлъбнатини в зеленчуковата смес, без да достигате до дъното на съда. Чукнете по 1 яйце във всяко от направените кладенчета, покрийте с капак. Оставете да къкри на слаб огън, докато белтъкът се свари, а жълтъкът придобие желаната от вас консистенция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X