Напишете дума/думи за търсене

Тайните на десертните блокчета тип брауни (+здравословна рецепта)

Децата много ги обичат, а и това е един хубав десерт, защото може да сложим в него здравословни съставки като ядки и сушени плодове, а също така може да ги приготвим с кафява захар или мед. Ето няколко съвета при приготвяне на десертни блокчета тип брауни.

1. Не бъркайте прекалено много тестото. Ако го месите дълго, глутенът в брашното ще се развие и блокчетата ще станат клисави и жилави. 

2. Ако искате да придадете мраморен вид на тестото, направете тъмно и светло тесто, което става лесно, като добавите към светлото какао, и сипвайте с лъжица единия вид тесто, върху него от другия и така, докато сипете всичко. Накрая може да минете с върха на ножа от единия край на тавата до другия.

3 Ако в блокчетата ви има крема сирене, го смесете внимателно с останалото тесто, за да не загубите мраморния ефект.

4. Внимателно добавяйте пресни или замразени плодове, защото не бива да допускате твърде много течност в тестото. Обикновено шепа малини или замразени боровинки са достатъчни за една доза десертни блокчета.

5. Използвайте хубаво масло при приготвянето на тези десерти - те са много фини и елегантни и се усеща, ако сме направили компромис с качеството на продуктите. Същото се отнася и за шоколада.

Овесени браунита 

Необходими продукти:

130 г овесени ядки

80 г орехи натрошени 

60 г черен шоколад

100 г фурми без костилки 

100 г червени боровинки

100 г масло 

60 мл вода

60 мл кокосово мляко

20 г мед

Начин на приготвяне:

1 Блендирайте ядките заедно с овесените ядки и добавете червените боровинки. 

Преместете сместта настрани. 

2 Блендирайте фурмите и водата на възможно най-фино.

3 Сложете ги на котлона на слаб огън за няколко минути. 

4 Към тях добавете маслото, шоколада и меда и разбъркайте, докато стане хомогенна смес. 

5 Ред е на млякото, а след това изсипете и сухата смес.

6 Разбъркайте добре и изсипете в тава, която сте намазнили предварително. 

7 Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна за 25 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X