необходими продукти:
2 ч.ч. пресни или замразени червени боровинки
1 1/2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. сок то боровинки
2 с.л. лимонов сок
2 пакетчета желатин
4 белтъка
1 1/2 ч.ч. бита сметана
начин на приготвяне:
1. В тенджера смесете боровинките с 1 1/4 ч.ч. захар и 2 ч.ч. сок от боровинки. След като заври, намалете температурата и оставете на огъня 3-4 мин, или докато почнат плодовете да се „пукат“. Пюрирайте боровинките в блендера. Прехвърлете в купа и добавете лимоновия сок. Оставете леко да се охлади.
2. Изсипете желатина в останалия сок от боровинки, за да омекне за 5 мин. После поставете на водна баня. Прибавете към сместа с боровинките. Сложете купата в по-голям съд, пълен с вода и лед, за да стегне микстурата по-бързо. Бъркайте често.
3. Разбийте белтъците на пяна, а после постепенно добавете останалото количество захар. Бийте 1 ч.ч. от сметана, докато се стегне. Смесете белтъците и сметаната. Смесете с боровинковата микстура и разбъркайте добре. Поръсете с пресни боровинки. Застелете с хартия за печене кръгла форма, изсипете сместа и приберете в хладилника за 4 часа.
4. Извадете суфлето от хартията. Разбийте останалата сметана и украсете краищата на суфлето по желание.
Коментари (0)
Вашият коментар