Страхотна алтернатива на традиционната пица. Тази пица е веган и без глутен.
Необходими продукти за тестото:
1 чаша брашно от нахут
3/4 ч.ч. вода
1 ч.л. хималайска сол
1-2 с.л. мерудии (по желание)
За плънката:
3 с.л. доматен сос
1 голям или 2-3 малки домата
шепа маслини на шайби
1/3 бр. червена чушка
пресни билки (по ваш вкус)
Списъкът на съставките за пълнежа е много произволен, тъй като вариантите зависят изцяло вашето въображение и вкусови предпочитания. Може да добавите сирене тофу и гъби. Или авокадо и тиквички. Или патладжани... Всичко, което сърцето ви желае.
1. Начукайте мерудиите в хаванче. Смесете ги с останалите сухи съставки за тестото.
2. Добавете водата към тях и омесете тестото с лъжица. Трябва да е хомогенно и умерено течно (като гъста заквасена сметана).
3. Оставете полученото тесто да "почине" 20-30 мин и след това го разточете в кръг върху хартия за печене.
4. Печете във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса, около 20 мин.
5. Извадете готовото тесто от фурната. Намажете го с доматен сос, а върху него - домати, нарязани на тънки кръгчета. Най-отгоре поръсете с малко розова хималайска сол. След това поръсете с маслините и накрая, щедро поръсени с пресни билки.
Тази пица в тази „полусурова” форма е най-вкусна, но ако желаете, може да я върнете във фурната за 5-10 минути.
В този случай пицата трябва да се поръси с билки след изваждането от фурната, преди да се сервира. Второ, не е необходимо да намазвате пицата с растително масло преди печенето. Всяко масло, дори нерафинирано, когато се нагрява, отделя канцерогени и се превръща в трансмазнини.
Коментари (0)
Вашият коментар