богато на витамин В2
лесно
3 порции
20 мин
За една порция:
357 ккал
мазнини 12,4 г
въглехидрати 50 г
холестерол 432мг
протеини 10,8 г
фибри 0,7 г
необходими продукти:
1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. царевично нишесте
1/4 ч.л. сол
4 жълтъка
300 мл мляко
2 ванилии
5-6 бисквити
1 банан
начин на приготвяне:
1 Смесете захарта, нишестето и солта в малка купа и разбъркайте. Разбийте жълтъците в огнеупорен съд. Добавете нишестената смес постепенно и разбърквайте.
2 Сложете млякото да се загрее на котлона, добавете ванилиите. Махнете го огъня преди да заври и го добавете на тънка струя към жълтъците, докато разбърквате.
3 Върнете получения крем на котлона и бъркайте до сгъстяване. За да не става на бучки, може да разбивате сместа с телта за яйца. Махнете крема от котлона.
4 Налейте го в десертни чаши, като добавяте начупени бисквити и парчета банан в него.
За да не хваща коричка, завийте крема по време на охлаждането с прозрачно фолио.
За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.
Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.
Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.
В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.
От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар