богато на фолати
лесно
10 порции
40 мин
За една порция:
176 ккал
мазнини 10 г
въглехидрати 20 г
холестерол 16 мг
протеини 2,6 г
фибри 1,4 г
необходими продукти:
1 лист бутер тесто
2 ябълки
2 с.л. захар
1 с.л. брашно
1 ч.л. канела
1 яйце
начин на приготвяне:
1 Разточете тестото върху набрашнен плот. Почистете ябълките, нарежете ги на малки парчета. Поръсете ги със захар, брашно, канела. Добавете Разбъркайте всичко добре.
2 Сложете плънката в средата на тестото и я завийте добре, като притиснете краищата. Намажете тестото с яйце, разбито с малко вода.
3 Изпечете щрудела на 180°С за около 35 мин.
Смлените или начупени ядки ще придадат по-богат вкус на десерта, добавете ги по желание. Използвайте няколко кори за баница вместо бутер тесто.
Коментари (0)
Вашият коментар