Пица от карфиол или броколи
Нека името на този деликатес не предизвиква веднага у вас възклицанието: „Карфиол?! Броколи?! Моето дете няма да ги докосне!“ То дори няма да разбере, че яде карфиол или броколи. Може да я приготвите със сварен карфиол или броколи, а може и да настържете суровите, за да е още по-полезно. Смесете ги с настърган кашкавал или още по-добре с моцарела, добавете малко брашно и 2 яйца, овкусете и печете с любимата плънка. Ако искате да избегнете брашното и да е максимално полезно, може да го замените с пълнозърнесто брашно или ядково – от смлени ядки и семена. Ето и съвсем точни пропорции:
Блат за най-здравословната пица
2 ч.ч. настъргано броколи и/или карфиол
2 ч.ч. накъсана моцарела или настърган кашкавал (може и комбинация)
2 яйца
1 с.л. брашно от лимец
сол, черен пипер, сушен риган
1 Смесете всичко и разстелете върху хартия за печене.
2 Изпечете блата на 200 градуса за около 20 мин, или докато порозовее.
3 Намажете с предварително приготвена плънка, а за най-бързо може да сложите лютеница, няколко гъби на тънко и още кашкавал.
4 Запечете за кратко – не повече от 4-5 мин.
Готовата пица може да поръсите със свеж босилек, рукола или друго.
Не бързате толкова много, че да не може да си налеете и чаша вино с пицата, нали? Да ви е сладко!
Коментари (0)
Вашият коментар