Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за заети хора, които искат да се хранят здравословно

Пица от карфиол или броколи

Нека името на този деликатес не предизвиква веднага у вас възклицанието: „Карфиол?! Броколи?! Моето дете няма да ги докосне!“ То дори няма да разбере, че яде карфиол или броколи. Може да я приготвите със сварен карфиол или броколи, а може и да настържете суровите, за да е още по-полезно. Смесете ги с настърган кашкавал или още по-добре с моцарела, добавете малко брашно и 2 яйца, овкусете и печете с любимата плънка. Ако искате да избегнете брашното и да е максимално полезно, може да го замените с пълнозърнесто брашно или ядково – от смлени ядки и семена. Ето и съвсем точни пропорции:

Блат за най-здравословната пица

2 ч.ч. настъргано броколи и/или карфиол

2 ч.ч. накъсана моцарела или настърган кашкавал (може и комбинация)

2 яйца

1 с.л. брашно от лимец

сол, черен пипер, сушен риган

1 Смесете всичко и разстелете върху хартия за печене.

2 Изпечете блата на 200 градуса за около 20 мин, или докато порозовее.

3 Намажете с предварително приготвена плънка, а за най-бързо може да сложите лютеница, няколко гъби на тънко и още кашкавал.

4 Запечете за кратко – не повече от 4-5 мин.

Готовата пица може да поръсите със свеж босилек, рукола или друго.

Не бързате толкова много, че да не може да си налеете и чаша вино с пицата, нали? Да ви е сладко!

към втора част

към трета част

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X