Салата „гадо-гадо”
Богато на фибри
лесно
7 порции
30 мин
за една порция:
240 ккал
мазнини 3 г
въглехидрати 8 г
протеини 16 г
фибри 17 г
необходими продукти:
250 г соеви кълнове, сварени и отцедени
150 г зелеви листа, сварени и отцедени
250 г спанак, сварен и отцеден
150 г обелени моркови на тънки ленти, сварени и отцедени
150 г сварени картофи, на кубчета
1 китайско тофу, на кубчета и сотирано
за дресинга:
200 г фъстъци, печени или сотирани
1 скилидка чесън
1 люта чушки
сол на вкус
10 с.л. соев сос
червен пипер
вегета
100 г сотиран лук
начин на приготвяне:
1. За да направите фъстъчения сос, първо опечете фъстъците или ги пуснете за кратко в малко сгорещена мазнина. След това ги смелете.
2. Сложете половин литър вода да заври на котлона.
3. Изсипете във водата смелените фъстъци и ги варете на бавен огън. Сипете соевия сос, чесъна, лютите чушки, червения пипер, солта, вегетата. Разбърквайте, докато се сгъсти и свалете от котлона.
4. Аранжирайте зеленчуците в плато.
5. Залейте ги с дресинга и поръсете със сотирания лук.
Тофуто е високо хранително и богато на протеини сирене. Направено е от пресечено соево мляко. Някои вегетарианци заместват месото с консумация на тофу.
Рецептите са предоставени от Посолството на Индонезия в България.
Коментари (0)
Вашият коментар