Напишете дума/думи за търсене

Индонезийската кухня разчита на лютото и кокоса (+рецепти)

Салата „гадо-гадо”

Богато на фибри

лесно

7 порции

30 мин

за една порция:

240 ккал

мазнини 3 г

въглехидрати 8 г

протеини 16 г

фибри 17 г

необходими продукти:

250 г соеви кълнове, сварени и отцедени

150 г зелеви листа, сварени и отцедени

250 г спанак, сварен и отцеден

150 г обелени моркови на тънки ленти, сварени и отцедени

150 г сварени картофи, на кубчета

1 китайско тофу, на кубчета и сотирано

за дресинга:

200 г фъстъци, печени или сотирани

1 скилидка чесън

1 люта чушки

сол на вкус

10 с.л. соев сос

червен пипер

вегета

100 г сотиран лук

начин на приготвяне:

1. За да направите фъстъчения сос, първо опечете фъстъците или ги пуснете за кратко в малко сгорещена мазнина. След това ги смелете.

2. Сложете половин литър вода да заври на котлона.

3. Изсипете във водата смелените фъстъци и ги варете на бавен огън. Сипете соевия сос, чесъна, лютите чушки, червения пипер, солта, вегетата. Разбърквайте, докато се сгъсти и свалете от котлона.

4. Аранжирайте зеленчуците в плато.

5. Залейте ги с дресинга и поръсете със сотирания лук.

Тофуто е високо хранително и богато на протеини сирене. Направено е от пресечено соево мляко. Някои вегетарианци заместват месото с консумация на тофу.

Рецептите са предоставени от Посолството на Индонезия в България.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X