Напишете дума/думи за търсене

Как се прави лесна и вкусна мексиканска вечеря (+рецепти)

Домашни тортили

Необходими продукти:

500 г брашно плюс още за поръсване

? ч.л. сода бикарбонат

? ч.л. сол

70 г растителна мазнина

70 г свинска мас

350 мл хладка вода

Начин на приготвяне:

1 Смесете в купа брашното, солта и содата.

2 С пръстите си смесете брашнената смес с двата вида мазнина.

3 Добавете водата и месете няколко минути върху набрашнен плот.

4 Завийте тестото с кърпа и го оставете да си почине четвърт час.

5 Откъсвайте от тестото малки топчета с големината на топка за голф. Разточете ги, като няма нужда да са по-големи от 12 см диаметър.

6 Нагрейте тиган и печете тортилите на среден огън 1 минута от едната страна и 30 секунди от другата.

Как да ги сервираме

Сервирайте тортилите заедно с месото, зелена или друга салата по избор, пресен или стар лук, люти чушки, кисело мляко и лимони на парченца. Може да ги поставите в отделни съдове върху масата и всеки да си завива питките с плънката и добавките.

Друг вариант е да ги навиете като палачинки, да ги залеете с доматен сос, да настържете кашкавал и да ги запечете във фурната.

Енчаладас са много вкусни, когато ги поднесете с пресен кориандър, но магданозът също няма да ви подведе.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X