Домашни тортили
Необходими продукти:
500 г брашно плюс още за поръсване
? ч.л. сода бикарбонат
? ч.л. сол
70 г растителна мазнина
70 г свинска мас
350 мл хладка вода
Начин на приготвяне:
1 Смесете в купа брашното, солта и содата.
2 С пръстите си смесете брашнената смес с двата вида мазнина.
3 Добавете водата и месете няколко минути върху набрашнен плот.
4 Завийте тестото с кърпа и го оставете да си почине четвърт час.
5 Откъсвайте от тестото малки топчета с големината на топка за голф. Разточете ги, като няма нужда да са по-големи от 12 см диаметър.
6 Нагрейте тиган и печете тортилите на среден огън 1 минута от едната страна и 30 секунди от другата.
Как да ги сервираме
Сервирайте тортилите заедно с месото, зелена или друга салата по избор, пресен или стар лук, люти чушки, кисело мляко и лимони на парченца. Може да ги поставите в отделни съдове върху масата и всеки да си завива питките с плънката и добавките.
Друг вариант е да ги навиете като палачинки, да ги залеете с доматен сос, да настържете кашкавал и да ги запечете във фурната.
Енчаладас са много вкусни, когато ги поднесете с пресен кориандър, но магданозът също няма да ви подведе.
Коментари (0)
Вашият коментар