Марулята е вкусна, свежа и полезна, а освен това се грижи за метаболизма и тънката ви талия. Добрата новина е, че можете да експериментирате смело с нея.
1. Зелена салата с чери домати, чушки и фета
4 порции
15 мин
В голяма купа смесете 3 с.л. зехтин, 1,5 с.л. лимонов сок, 1/2 скилидка счукан чесън, малко сол и черен пипер. Добавете накъсаната маруля, 1 ч.ч. разполовени чери домати, 1 нарязана чушка и 1/2 ч.ч. сирене фета на кубчета. Разбъркайте добре.
2. Маруля с рукола, цвекло и копър
4 порции
30 мин
Загрейте фурната и запечете за 20 мин 2 глави червено цвекло, обелени, нарязани и поръсени с малко сол и черен пипер. В купа смесете 3 с.л. кисело мляко, 2 с.л. майонеза, 1 с.л. нарязан пресен лук и малко черен пипер. Добавете няколко листа зелена салата, връзка накъсана рукола, ? ч.ч. нарязан копър и запеченото цвекло.
3. Зелена салата с рукола, праскова и чедър
4 порции
15 мин
Запечете във фурната ? ч.ч. орехи за 4–5 мин. Смесете 3 с.л. зехтин, 1,5 с.л. винен оцет, 1/2 ч.л. течен мед, 1/2 ч.л. дижонска горчица. Накъсайте в купа 1/2 малка маруля, 1/2 връзка рукола, 1 нарязана праскова и 60 г сирене чедър, нарязано на кубчета. Разбъркайте с дресинга.
4. Маруля с цикория и радичио
4 порции
10 мин
Разбъркайте в купа 3 с.л. зехтин, 2 с.л. балсамино, 1 ч.л. горчица и малко сол. Добавете 1 малка глава нарязана цикория, 1 ч.ч. радичио, 1/2 ч.ч. маруля, 1/2 ч.ч. магданоз. Разбъркайте и посипете с маслини каламата.
Коментари (0)
Вашият коментар