Понякога готвенето може да се превърне в истински ад - пръска масло, млякото прекипява, не можете да измиете загорелия тиган и на всичкото отгоре очите ви сълзят от лука...
Събрахме за вас от AdMe.ru за вас готварски съвети за чистене и организация на пространството в кухнята, които доста ще ви улеснят.
Трикове за готвене
1. Как да изчистим зеленчуците от семената
За да премахнете семената от тиква и тиквички, използвайте лъжица за сладолед. Нейното заточено острие лесно ще отдели семките. Също така, с помощта на тази лъжица може да приготвите красиви салати.
2. Как да се избавите от излишната мазнина в яденето
На всеки може да се случи яденето да стане прекалено мазно. Как да се справите?
Увийте кубче лед в кърпа и внимателно го прекарайте по повърхността на ястието. Ледът като магнит привлича мазнината и тя се отделя върху салфетката.
3. Работете с фолиото, като майстор-готвач
Фолиото за свежо съхраняване се разтяга и къса? Съхранявайте го в хладилника, както това правят всички готвачи в света. Студеното фолио лесно се контролира,не се гъне и не лепне.
4. Лесно почистване на цитруси
Съветът по-специално за тези, които не обичат да чистят портокали, лимони и мандарини.
Поставете плода в микровълновата за 20 секунди, след което плодът е лесен за почистване от кората.
5. Как да получите повече сок от цитрусови плодове
За да получите повече сок от лимон първоначално го охладете и след това го поставете в микровълновата за 15-20 секунди.
6. Лесно е да почистите варените яйца
При варенето на яйцата добавете към водата сода или оцет. И двете вещества проникват в черупката и улесняват отделянето й от белтъка.
7. Лесно е да настържете мекото сирене
Преди да го настържете, поставете сиренето във фризера за 30 минути. Охладеното сирене няма да лепне по рендето, защото ще стане по-сипкаво.
8. Без сълзи, докато режете лук
Преди да започне да режете лука сложете го във фризера за 30 минути. Този метод е подходящ само ако сте решили да пържите лука или да го сложите в яхния. Той не е подходящ за пресни салати.
9. Как да готвим паста
За да не се налага да "дебнете" врялата вода, в която приготвяте спагети, да не изкипи, поставете на ръба на тенджерата дървена шпатула или лъжица. Дървото няма да позволи на пяната да се вдигне прекомерно и да изкипи.
10. Как да готвите цяла птица
Когато печете пиле (или друга домашна птица) добре е да го поставите върху гърдите. Тъй като повечето месо е откъм гърдите, добре е те да са по-близо е до източника на топлина. Така пилето ще се изпече по-бързо.
11. Пергаментова хартия за кифли
Ако не разполагате специални форми за тарталети, използвайте пергаментова хартия. Като използвате този метод ще получите нестандартни тарталети, които ще изглеждат много по-интересно.
12. Правилно затопляте пица
Когато притопляте пица или друг сладкиш в микровълновата печка, поставете вътре и чаша вода. Така изпаренията няма да позволят тестената кора да изсъхне.
13. Пригответе перфектните пържени яйца
Сипете една супена лъжица вода до ръба на тигана. Покрийте тигана с капак, който се затваря плътно. Водата, която ще се изпарява ще "забули" яйцата. Така жълтъкът отвън ще е покрит, а вътре ще е течен.
Коментари (0)
Вашият коментар