богато на калций
лесно
8 порции
120 мин
За 1 порция:
543 ккал
мазнини 30,6 г
холестерол 78 мг
въглехидрати 46,1 г
протеини 21,2 г
фибри 1,8 г
необходими продукти:
за кората:
1 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
8 с.л. охладено масло
4-5 с.л. ледена вода
за пълнежа:
200 г моцарела
1 домат
сол и пипер на вкус
1 с.л. зехтин
настърган пармезан
1-2 с.л. нарязан босилек
начин на приготвяне:
1 Сложете брашното и солта в купата на кухненския робот и разбъркайте. Добавете постепенно маслото на парченца, като междувременно разбърквате. Сложете 2-3 с.л. вода, разбъркайте и добавете останалото количество, ако тестото все още не се слепва и не се оформя на топка. Разточете го на кора с дебелина около 5 мм и застелете с нея форма за печене на тарт. Притиснете с ръце тестото по стените и дъното, изрежете излишното количество тесто. Сложете формата в хладилника за 60 мин.
2 Загрейте фурната на 220°. Покрийте кората с алуминиево фолио и я напълнете с тежести. Сложете я във фурната и печете около 15 мин. Извадете тарта от фурната, махнете тежестите и фолиото и върнете формата за още 5 мин във фурната.
3 Намалете температурата на 185°С. Нарежете моцарелата и я сложете в изпечения тарт. Покрийте я отгоре с нарязан на шайби домат и настърган пармезан. Добавете босилека, сол и пипер на вкус. Сложете тарта да се пече около 30 мин или до зачервяване.
Изчакайте поне 5-10 мин преди да разрежете и поднесете предястието.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар