необходими продукти:
100 г масло
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
300 г боровинки (черни и червени)
1 ч.л. канела
2 жълтъка
1 1/4 ч.ч. гъста готварска сметана
начин на приготвяне:
1. Смесете в голяма купа брашното, бакпулвера, 2 с.л. захар и разтопеното масло. Добавете още малко брашно, ако тестото е твърде лепкаво. Притиснете го по дъното и стените на форма за печене на тарт. Покрийте го с прозрачно фолио и го сложете в хладилника за 30 мин.
2. Загрейте фурната на 200°С. Изпечете тестото за около 10 мин. Извадете съда от фурната и го напълнете с разбърканите с канелата и останалата захар боровинки. Разбийте жълтъците със сметана и я налейте отгоре. Продължете печенето още 30 мин.
Изчакайте тарта да се охлади напълно преди да го разрежете. Може да замените боровинките с други плодове според предпочитанията си или според сезона.
Коментари (0)
Вашият коментар